Pikantne śledzie w oleju rydzowym to fajne połączenie dla miłośników ostrzejszych smaków. Olej z nasion lnianki świetnie komponuje się ze śledziami. Inne pomysły na śledzie znajdziecie TU . Składniki: 4 płaty śledziowe solone (matjasy) 1 cebula 1/2 papryczki chili 1 łyżka suszonych płatków chili 1 łyżka suszonego majeranku 1 ząbek czosnku olej rydzowy Wykonanie: Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie przez 2h, polecam jednak 1-2 razy zmienić wodę, za każdym razem próbując i oceniając czy są wystarczająco słone. N... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...