Dżem malinowo-rabarbarowy z limonką

Dżem malinowo-rabarbarowy z limonką

Dżem malinowo-rabarbarowy z limonką

Niedawno dostałam spory zapas mrożonego rabarbaru i postanowiłam przygotować z niego dżem. Do duetu wybrałam maliny. Przyznam, że dżem malinowo-rabarbarowy z limonką był strzałem w dziesiątkę. Niebanalny i pyszny. Zapiszcie sobie ten przepis na kolejny sezon! Składniki: 1,2 kg rabarbaru 1 kg malin 400 g cukru 1 limonka   Wykonanie: Do przygotowania dżemu można użyć również mrożonych owoców. Rabarbar umyć (nie obierać!), pokroić na kawałki, przełożyć do garnka i zasypać cukrem. Odstawić na kilka godzin lub ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasja Smaku

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.