Cukier różany z dzikiej róży

Cukier różany z dzikiej róży

Cukier różany z dzikiej róży

Wiele razy widziałam na blogach przepisy na cukier różany. W końcu i ja postanowiłam go zrobić. Niestety był jeden problem - nie mogłam nigdzie na wsi znaleźć nawet jednego krzaczka dzikiej róży! Na szczęście udało mi się je zdobyć całkiem blisko mojego bloku. Osiedlowa róża chyba będzie jeszcze kwitła przez całe wakacje, a ja skrzętnie zbieram płatki i je zamrażam.  Cukier jest bardzo aromatyczny i świetnie będzie nadawał się do wypieków i deserów.  [nie sugerujcie się różą na zdjęciu, bo to róża... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasja Smaku

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.