Torcik karpatkowy – karpatka.

Torcik karpatkowy – karpatka.

Torcik karpatkowy – karpatka.

Przepis na : deser

Karpatka to jedno z moich ulubionych ciast. Pyszne ciasto ptysiowe przełożone smakowitym kremem budyniowym. Znika ze stołu w mgnieniu oka. SKŁADNIKI: CIASTO: 150 g maki pszennej 1/2 łyżeczki soli 4 jajka 100 g masła 100 ml mleka 100 ml wody KREM: 600 ml mleka 150 g cukru 60 g maki ziemniaczanej 2 jajka 200 g masła ziarna wanilii lub cukier waniliowy zapraszam również do obejrzenia filmu WYKONANIE: DO GARNUSZKA WRZUCIĆ MASŁO, MLEKO ORAZ SOL I ZAGOTOWAĆ. KIEDY MLEKO ZACZNIE SIE GOTOWAĆ, ZMNIEJSZYĆ GRZANIE POD GA... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pani M - kuchnia smakowita

Autor

Monika Monika

Pani M - kuchnia smakowita, to blog, na ktorym bede sie dzielic z Wami przepisami i smakami z kraju i ze swiata. Moje doswiadczenie z gotowaniem jest typowo amatorskie. Uwielbiam gotowac, a probowanie nowych przepisow sprawia mi ogromna frajde i przyjemnosc. Mam nadzieje, ze uda sie mi zarazic Was moim entuzjazmem do odkrywania nowych smakow, a moje gotowanie zainspiruje Was w kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, krem, karpatka, mak, desery, deser, ciasto z makiem, szybkie ciasto

Inne przepisy z Pani M - kuchnia smakowita

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.