RACUCHY Z KWIATAMI CZARNEGO BZU

RACUCHY Z KWIATAMI CZARNEGO BZU

RACUCHY Z KWIATAMI CZARNEGO BZU

Przepis na : podwieczorek

Danie, które robię co roku. Uwielbiam zapach i smak kwiatów czarnego bzu. Oprócz syropów, nalewek i ciast, racuchy z jego dodatkiem należą do moich ulubionych dan. Bardzo Wam je polecam, są idealne na kolacje czy podwieczorek. SKŁADNIKI: 8 -10 BALDACHIMÓW KWIATÓW CZARNEGO BZU 1 SZKLANKA MAKI PSZENNEJ 1/2 SZKLANKI WODY GAZOWANEJ 1/2 SZKLANKI MLEKA 1 JAJKO SZCZYPTA SOLI 1/2 ŁYŻECZKI SODY OCZYSZCZONEJ OTARTA SKORKA Z JEDNEJ CYTRYNY 1 ŁYŻECZKA CUKRU WANILIOWEGO CUKIER PUDER DO POSYPANIA RACUCHÓW OLEJ DO SMAŻENI... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pani M - kuchnia smakowita

Autor

Monika Monika

Pani M - kuchnia smakowita, to blog, na ktorym bede sie dzielic z Wami przepisami i smakami z kraju i ze swiata. Moje doswiadczenie z gotowaniem jest typowo amatorskie. Uwielbiam gotowac, a probowanie nowych przepisow sprawia mi ogromna frajde i przyjemnosc. Mam nadzieje, ze uda sie mi zarazic Was moim entuzjazmem do odkrywania nowych smakow, a moje gotowanie zainspiruje Was w kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

racuchy, ciasto, placki, kolacja, syrop, mak, naleśniki, ciasto z makiem

Inne przepisy z Pani M - kuchnia smakowita

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.