W tej chwili możemy się cieszyć smakiem pysznej sezonowej dyni. To piękne warzywo ma wiele zastosowań w kuchni i można z niego wyczarować wspaniale potrawy. Zarówno wytrawne jak i słodkie pyszności. Dobrym pomysłem jest zrobienie puree z dyni, które możemy wykorzystać w wielu potrawach. Takie puree to również świetny sposób na zachowanie dyni na dłużej. Puree można mrozić w małych porcjach i wykorzystywać je w razie potrzeby. Puree można zrobić z gotowanej lub pieczonej dyni, właśnie z pieczonej dyni będę je dz... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Pani M - kuchnia smakowita, to blog, na ktorym bede sie dzielic z Wami przepisami i smakami z kraju i ze swiata. Moje doswiadczenie z gotowaniem jest typowo amatorskie. Uwielbiam gotowac, a probowanie nowych przepisow sprawia mi ogromna frajde i przyjemnosc. Mam nadzieje, ze uda sie mi zarazic Was moim entuzjazmem do odkrywania nowych smakow, a moje gotowanie zainspiruje Was w kuchni