Dzisiaj pokaże Wam świetny sposób na szybkie ogórki małosolne na sucho, które będą fantastycznie smakować juz po godzinie. Jeśli tak jak ja lubicie ogórki małosolne, a nie chcecie na nie czekać, ten przepis może być dla Was świetnym rozwiązaniem. Składniki: 500 g ogórków gruntowych gałązki kopru liść chrzanu kilka gałązek koperku 2 ząbki czosnku 1 mala czerwona papryczka chilli kawałek korzenia chrzanu 2 ziarna ziela angielskiego 1 lyzka soli kamiennej zmielonej Zapraszam również do obejrzenia filmu z instruk... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...Pani M - kuchnia smakowita, to blog, na ktorym bede sie dzielic z Wami przepisami i smakami z kraju i ze swiata. Moje doswiadczenie z gotowaniem jest typowo amatorskie. Uwielbiam gotowac, a probowanie nowych przepisow sprawia mi ogromna frajde i przyjemnosc. Mam nadzieje, ze uda sie mi zarazic Was moim entuzjazmem do odkrywania nowych smakow, a moje gotowanie zainspiruje Was w kuchni