Czereśnie na ostro do mięsa i serów.

Czereśnie na ostro do mięsa i serów.

Czereśnie na ostro do mięsa i serów.

Sezon na czereśnie w pełni, wiec i czas na pyszne wyroby i przetwory. Zazwyczaj delektuje się tymi pysznymi owocami „na słodko”, kompoty, ciasta i desery…. Ostatnio dostałam od mojego widza przepis na wspaniale czereśnie na ostro. Zrobiłam je i przepadłam. Stanowia one idealny dodatek do mies i serów. Zamknięte w słoiczkach czekać będą na te specjalne okazje kiedy zimna płyta i deska serów królować będą na moim stole, a na teraz będą fantastycznym dodatkiem do grillowanych mies. SKŁADNIKI: 1 KG... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pani M - kuchnia smakowita

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Monika Monika

Pani M - kuchnia smakowita, to blog, na ktorym bede sie dzielic z Wami przepisami i smakami z kraju i ze swiata. Moje doswiadczenie z gotowaniem jest typowo amatorskie. Uwielbiam gotowac, a probowanie nowych przepisow sprawia mi ogromna frajde i przyjemnosc. Mam nadzieje, ze uda sie mi zarazic Was moim entuzjazmem do odkrywania nowych smakow, a moje gotowanie zainspiruje Was w kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czereśnie, przetwory, ciasto, deser, grill

Inne przepisy z Pani M - kuchnia smakowita

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.