Chimichurri z czosnku niedźwiedziego

Chimichurri z czosnku niedźwiedziego

Chimichurri z czosnku niedźwiedziego

Sezonowy, zdrowy i pyszny sos do marynowania mięs, pieczonych warzyw i jako dodatek do grillowanych mięsiw. Jeszcze jeden fantastyczny sposób na wykorzystanie czosnku niedźwiedziego. Polecam zrobić większą ilość tego sosu, świetnie się mrozi. Można go wiec wykorzystać poza sezonem. SKŁADNIKI: 60 g czosnku niedźwiedziego 30 -40 g listków mięty 125 ml oliwy z oliwek skorka otarta z jednej cytryny 1 lyzka octu winnego sól i pieprz do smaku Zapraszam również do obejrzenia filmu WYKONANIE: Liście czosnku i miętę posi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pani M - kuchnia smakowita

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Autor

Monika Monika

Pani M - kuchnia smakowita, to blog, na ktorym bede sie dzielic z Wami przepisami i smakami z kraju i ze swiata. Moje doswiadczenie z gotowaniem jest typowo amatorskie. Uwielbiam gotowac, a probowanie nowych przepisow sprawia mi ogromna frajde i przyjemnosc. Mam nadzieje, ze uda sie mi zarazic Was moim entuzjazmem do odkrywania nowych smakow, a moje gotowanie zainspiruje Was w kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, mięso, grill

Inne przepisy z Pani M - kuchnia smakowita

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.