Botwinka na zimę w słoikach

Botwinka na zimę w słoikach

Botwinka na zimę w słoikach

Przepyszna botwinka na zimę w słoikach. Wspaniały sposób na zatrzymanie lata na dłużej i na to aby móc cieszyć się smakiem tej pysznej i zdrowej zupy przez cały rok. Botwinkę można również mrozić, ale jeśli masz małą zamrażarkę lub duże ilości botwinki, ta metoda może okazać się dla Ciebie lepsza. Składniki: 2 pęczki botwinki 1 pęczek koperku 1 marchewka 3 ząbki czosnku 1 łyżka cukru 1 łyżka soli 5 łyżek octu 1/2 szklanki wody szklanka o poj. 250 ml Zapraszam również na film z instrukcja krok po kroku. Wyk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pani M - kuchnia smakowita

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Monika Monika

Pani M - kuchnia smakowita, to blog, na ktorym bede sie dzielic z Wami przepisami i smakami z kraju i ze swiata. Moje doswiadczenie z gotowaniem jest typowo amatorskie. Uwielbiam gotowac, a probowanie nowych przepisow sprawia mi ogromna frajde i przyjemnosc. Mam nadzieje, ze uda sie mi zarazic Was moim entuzjazmem do odkrywania nowych smakow, a moje gotowanie zainspiruje Was w kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraczki, zupa, przetwory

Inne przepisy z Pani M - kuchnia smakowita

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.