Potrawa, która króluje w każdej knajpce serwującej dania kuchni indyjskiej, lecz tak na prawdę została ona wymyślona w Wielkiej Brytanii (najprawdopodobniej) w Glasgow pod koniec lat 60. XX. Tikka masala to kawałki soczystego, marynowanego w jogurcie i przyprawie garam masala kurczaka podawane w aromatycznym sosie pomidorowym. Print Tikka masala Course Danie główne Cuisine Hinduska Ingredients 1 podwójna pierś z kurczaka 250 g jogurtu typu greckiego 400 g passaty 3 łyżeczki czerwonej pasty curry w słoiczku 2 ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...