Curry zazwyczaj spotykamy w wersji mokrej, czyli z dodatkiem wszelkich sosów (np. pomidorowych). W suchej wersji curry ilość płynów jest zredukowana do minimum i zazwyczaj zawiera małą ilość składników. Przepis na tą wersję curry dopracowywany był przeze mnie przez długi czas. Jest bardzo aromatyczne, mięso dosłownie rozpływa się i jest lekko pikantne. Głównym elementem przepisu jest biała gorczyca, która poprzez długie gotowanie staje się miękka i podczas gryzienia pęka dając niepowtarzalne wrażenia. Print Suche curry... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...