Prosty włoski przepis. Delikatna pierś kurczaka z sałatką Caprese podawane na ciepło z lekko rozpuszczającą się mozzarellą. Print Pierś kurczaka z sałatką Caprese Course Danie główne, Przekąska Cuisine Włoska Ingredients 400 g filetów z piersi kurczaka 1 łyżka suszonego oregano 2 łyżki oliwy z oliwek 0,5 cytryny 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżeczka miodu sól świeżo mielony pieprz Sałatka Caprese 10 pomidorków koktajlowych 1 kulka mozzarelli garść świeżej bazylii 1 mała cebula szalotka 1 łyżka oliwy z oliwek In... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...