Ogórki małosolne mamy Eli

Ogórki małosolne mamy Eli

Ogórki małosolne mamy Eli

Prosta, szybka i przyjemna sprawa. Ogórki małosolne. Od lat robi je moja mama. W sezonie – kilka razy w tygodniu. Bo te ogórki robi się błyskawicznie, ale i znikają błyskawicznie. SKŁADNIKI 8-10 ogórków gruntowych łodygi kopru 4 duże ząbki czosnku chrzan (korzeń albo liście) liście wiśni – opcjonalnie liście czarnej porzeczki – opcjonalnie sól – na 1 litr wody czubatą łyżkę stołową 1 litr wody WYKONANIE Obcinamy końcówki ogórków (wtedy po 1 dniu już są prawie gotowe). Zagotowujemy w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu OstryKęs

Warto przeczytać

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.