Share Pinterest Print Torrone – nugat z pistacjami i migdałami to włoski przysmak popularny nie tylko w okresie Świąt Bożego Narodzenia, ale również w ciągu całego roku. Składa się z orzechów, ubitych białek, miodu i cukru. Istnieje wiele wersji tego specjału, przepis różni się w zależności od regionu. Może być z dodatkiem orzechów laskowych lub włoskich, kandyzowanych owoców, kakao albo cały pokryty czekoladą. Miękki, ciągnący lub twardy. Osobiście wolę ciągnący nugat i taki przygotowałam Torrone ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...