
Przepis na : obiad
Składniki; 0,5 kg filetów rybnych (Matias) 1 jajko 0,5 szklanki mąki 1/4 szklanki wody pieprz,papryka ostra olej na farsz: 1 puszka papryki konserwowej 1 duża cebula 2 marchewki 3 ogórki konserwowe sól,pieprz,cukier do smaku pół słoiczka koncentratu pomidorowego pół szklanki ketchupu 300 ml bulionu warzywno-mięsnego Wykonanie; Filety wymoczyć w wodzie ,najlepiej na całą noc.Rybę kroimy w kawałki ,pieprzymy i posypujemy papryką.Mąkę mieszamy z jajkiem i wodą.Każdy kawałek namaczamy w cieście i podpiekamy na gorącym... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...