DESER Z GALARETKĄ (keto, bez cukru, redukcja)

DESER Z GALARETKĄ (keto, bez cukru, redukcja)

DESER Z GALARETKĄ (keto, bez cukru, redukcja)

Przepis na : deser

5/5 - (1 ocen) Pyszny i szybki do przygotowania bezcukrowy deser z galaretką z zaledwie 4 składników! Przygotowując krem na bazie mascarpone i jogurtu skyr zamiast standardowej śmietanki zwiększa się zawartość białka oraz znacznie ogranicza tłuszcz, a tym samym także ilość kalorii, co docenią zapewne wszyscy dbający o linię. Przypominam w tym miejscu, że keto dieta wcale nie oznacza nieograniczonych ilości tłuszczu! Jeśli nie masz silikonowych foremek na serduszka, to wystarczy wykroić wybrany kształt forem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ola la LCHF

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi 0

W przypadku gdy masz grupę krwi 0, doskonale trawisz mięso i ryby. Produkty z którymi masz problem to z pewnością wszelkie zboża, gdyż zakłócają Twoją przemianę materii.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi B

Osoby z grupą krwi B z pewnością nie wysiedzą w jednym miejscu i śmiało można je nazwać „obieżyświatem”. Lubią podróżować, a w szczególności nowe wyzwania.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi A

Spożywanie produktów, które są szczególne istotne dla danej grupy krwi pomaga oczyszczać organizm z toksyn, które mogą być gromadzone w tkance tłuszczowej.

Czytaj dalej...

Autor

Ola la LCHFOla la LCHF

Mam na imię Ola i od 2013 roku jestem fanką LCHF i ketozy, dzięki którym udało mi się schudnąć 25 kg oraz odzyskać zdrowie. Ola la LCHF to blog o odżywianiu wg modelu LCHF (low carb high fat). Znajdziecie tu zatem wszelkie informacje na temat diet wysokotłuszczowych i niskowęglowodanowych takich jak LCHF, ketogeniczna czy optymalna.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

galaretka, pierniczki, walentynki, bezglutenowe

Inne przepisy z Ola la LCHF

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.