Jagody w słoiku na zimę

Jagody w słoiku na zimę

Jagody w słoiku na zimę

Kiedy tylko zaczyna się krótki sezon na jagody, warto go naprawdę dobrze wykorzystać. Przygotuj jagody w słoiku, aby cieszyć się ich smakiem przez cały rok. Wbrew pozorom ich zrobienie wcale nie jest trudne i jest to zadanie, z którym poradzi sobie nawet początkujący kucharz. To także jedne z najmniej pracochłonnych przetworów, jakie znam. Całość to zaledwie kilkanaście minut roboty, a całą resztę zrobi za nas piekarnik. Tak więc nie zastanawiajcie się i jeśli tylko możecie przygotujcie sobie zapas na zimę. var... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu okolicepalnika.pl

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.