Zakwas chlebowy , pszenny

Zakwas chlebowy , pszenny

Zakwas chlebowy , pszenny

Zakwas chlebowy , pszenny Zakwasy to najprostsze co możecie zrobić we własnej kuchni . Na pewno ich nie zepsujecie , bo co można zepsuć w zepsutej , skwaśniałej mące z wodą , która właśnie o to chodzi żeby zafermentowała czyli się popsuła w kontrolowany sposób Namawiam , bo chleb na zakwasie nie ma sobie równych , u nas w domu taki chleb dostał nazwę chleba ” wiedźmińskiego ” . Chłopaki chyba za bardzo wciągnęli się w Sapkowskiego i nic dziwnego bo to niezła lektura…. Cóż , jedno nie ulega wątp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ogrodnik w podróży

Warto przeczytać

Składniki E - sprawdź, co kryje się pod chemicznymi dodatkami do żywności

Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.

Czytaj dalej...

Nawyk zdrowego odżywiania

Kilka wartościowych uwag odnośnie zdrowego odżywiania. Zmniejsz ilość spożywanych posiłków, ale zwiększ ich częstotliwość.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.