Parmezan , domowy wyrób serów Domowy wyrób serów to fascynujące i niewiarygodnie wyciszające zajęcie . Sery nie lubią pośpiechu , ba uczą cierpliwości . Pracochłonne przygotowania , długi czas oczekiwania ,głaskania , wycierania , wąchania , aż wreszcie próba i magia smaku dojrzałego , własnego sera .. Dla takich właśnie emocji zajęłam się domowym serowarstwem . Nic tak nie cieszy jak zachwyt domowników nad efektem naszych ciężkich zmagań w kuchni . Na początku mojej przygody z serami mogłam powiedzieć ,że... czytaj dalej...
Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...Kilka wartościowych uwag odnośnie zdrowego odżywiania. Zmniejsz ilość spożywanych posiłków, ale zwiększ ich częstotliwość.
Czytaj dalej...