Pora nadrobić blogowe zaległości, bo plików ze zdjęciami ciągle przybywa, a czas niestety nie chce poczekać. Zacznę od jesiennej zupy z soczewicą, którą nazwałam "złota zupą" ze względu na jej kolor. Szybka, prosta i taka domowa. Złota jesień, złota zupa:) Zupa z soczewicy Składniki: 2 marchewki 2 ziemniaki 1 korzeń pietruszki 0,5 szklanki czerwonej soczewicy 1 litr bulionu (warzywnego, drobiowego) lub wody 1 cebula 1 łyżka masła 2 łyżki oliwy 2 liście laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego natka pietru... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...