Węgierskie bułki

Węgierskie bułki

Węgierskie bułki

Bułki węgierskie, które podczas pieczenia zalewamy mlekiem. Polecam  używać formy zamkniętej, aby nie wyciekało z niej mleko podczas pieczenia. Bułki są puszyste, delikatne i wilgotne. Idealne na śniadanie lub kolację. Może się skusicie i upieczecie takie smakołyki, a później podzielicie się swoją opinią w komentarzach. Więcej przepisów znajdziecie w zakładce BUŁKI. Ciasto 350 g mąki pszennej 2 żółtka 25 g świeżych drożdży 250 g mleka szczypta soli 1 łyżka cukru Mąkę przesiać do miski, dodać żółtka rozbełtane z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.