Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 5 łyżek mąki ziemniaczanej 5 jajek 250 g masła lub margaryny 1 szklanka cukru 4 łyżki rodzynek 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia bułka tarta do oprószenia formy Wykonanie: Jajka bardzo dokładnie ubić z cukrem. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, proszek do pieczenia i dalej ubijać. Masło roztopić w garnuszku, zagotować i gorące wlewać do ciasta małym strumieniem cały czas miksując. Formę do babki z kominem wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Na dno wsypać rodzy... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...