Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszną sałatkę ziemniaczaną z boczkiem i emulsją miętową. Idealnie sprawdzi się w upalne dni. Mięta sprawia, że całe danie jest lekkie i orzeźwiające. Składniki na 4 duże porcje: 250 g boczku wędzonego cebula biała 1,40 kg młodych ziemniaków połowa cytryny awokado 400 g jogurtu greckiego 3 gałązki mięty 30 g cebulki zielonej mix sałat (opcjonalnie) sól, pieprz Emulsja miętowa: 4 łyżki oliwy z oliwek 6 gałązek mięty 1 łyżeczka syropu klonowego Ziemniaki obier... czytaj dalej...
Uwielbiam gotować, eksperymentować w kuchni odkrywać nowe smaki ,zapachy. Nie ma nic piękniejszego jak przygotowywanie smakołyków dla najbliższych i dzielenie się z nimi tym w co wkładam dużo serca i zaangażowania. Mój przepis na sukces to nutka fantazji, szczypta pomysłowości, kilogramy pozytywnej energii i nie ograniczona ilość serca które wkładam w każdą potrawę :)