Ostatnio towarzyszą nam meksykańskie rytmy, a wszystko to za sprawą naszych gości. Dziś, króluje cudownie delikatna biała ryba jaką jest halibut, zatem przygotowaliśmy ceviche. Przystawka idealna na imprezę, świeża, kolorowa, którą podajemy z tortillą lub plackami kukurydzianymi. Składniki: 300 g świeżego halibuta 1 mango 1 avocado 1 mała czerwona cebula 0,5 małej papryczki chilli garść świeżej kolendry sok z 2 limonek i cytryny sól do smaku Przygotowanie: Najpierw obrabiamy filet, ściągam... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...