Wspaniały, bogaty w kwasy Omega 3 i nie tylko Hummus paprykowy. Bez soi

Wspaniały, bogaty w kwasy Omega 3 i nie tylko Hummus paprykowy. Bez soi

Wspaniały, bogaty w kwasy Omega 3 i nie tylko Hummus paprykowy. Bez soi

Hummus paprykowy Składniki: pół szklanki ciecierzycy 1 czerwona papryka pół awokado olej lniany olej rzepakowy oliwa z oliwek sól Ciecierzycę moczyłam w wodzie, całą noc....tak tak, wiem to długo ale można to zaplanować, warto! Wymoczoną ciecierzycę ugotowałam do miękkości. Paprykę piekłam w temp. 160° C przez 15 min. Następnie do ciecierzycy dodałam paprykę, awokado, sól, mieszankę olejów i ok 50 ml wody. Wszystkie składniki zblendowałam na gładko i Hummus gotowy. Pyyychota!!!! ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu nietadieta

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Monika K

Zdrowa dieta to moja pasja. Przekonałam się, że dzięki odpowiedniej diecie można wyeliminować wiele problemów zdrowotnych. A juz na pewno poprawić komfort życia. Zachęcam wszystkich do gotowania bez sztucznych barwników, konserwantów oraz ulepszaczy smaku.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, awokado, pasty, pasta, bez pieczenia

Inne przepisy z nietadieta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.