Hummus paprykowy Składniki: pół szklanki ciecierzycy 1 czerwona papryka pół awokado olej lniany olej rzepakowy oliwa z oliwek sól Ciecierzycę moczyłam w wodzie, całą noc....tak tak, wiem to długo ale można to zaplanować, warto! Wymoczoną ciecierzycę ugotowałam do miękkości. Paprykę piekłam w temp. 160° C przez 15 min. Następnie do ciecierzycy dodałam paprykę, awokado, sól, mieszankę olejów i ok 50 ml wody. Wszystkie składniki zblendowałam na gładko i Hummus gotowy. Pyyychota!!!! ... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Zdrowa dieta to moja pasja. Przekonałam się, że dzięki odpowiedniej diecie można wyeliminować wiele problemów zdrowotnych. A juz na pewno poprawić komfort życia. Zachęcam wszystkich do gotowania bez sztucznych barwników, konserwantów oraz ulepszaczy smaku.