Sałatka COBB z tofu i łososiem

Sałatka COBB z tofu i łososiem

Sałatka COBB z tofu i łososiem

Prosta, zdrowa sałatka, pełna rozmaitych smaków: pikantna dzięki rzodkiewce, aksamitna za sprawą łososia, skropiona orzechowym sosem. To nie jest klasyczna sałatka COBB (przepis na wersję kanoniczną znajdziesz tutaj ), ale jest od niej lżejsza i zdrowsza i lżejsza. Dodaliśmy do niej sos tahini, ale jeśli nie masz tahini w domu (to możesz zrobić sos według tego przepisu:) to po prostu zrób prosty sos jogurtowy (jogurt, czosnek, cytryna), lub winegret (cytryna, oliwa, miód). Tofu możesz zastąpić np. serem haloumi. S... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, sałatka, łosoś, łosoś wędzony, pasta, sałatki, sos winegret

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.