Linguini z bobem i krewetkami

Linguini z bobem i krewetkami

Linguini z bobem i krewetkami

Jeśli zjedliście już kilka kilogramów bobu z masłem i koperkiem i wciąż (tak jak my) nie macie dość – to mamy dla Was ciekawy przepis. Bób z krewetkami to absolutnie niecodzienne połączenie, ale smakuje genialnie. Czas: 10 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 Trudno powiedzieć dlaczego jest kolor groszkowy, a nie ma koloru bobowego. A przecież niewiele rzeczy równie cieszy oko jak połyskliwe ziarenko, wyłuskanie z matowej zielonakowo-pistacjowej skórki, soczyście zielone, rozpadające się na i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krewetki, makaron, pesto, spaghetti

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.