Wielkanocne pisklęta są propozycją na efektowne podanie nadziewanych jajek. Zamiast połówek jajek leżących na sałacie, o wiele ciekawiej będą wyglądały radosne kurczaczki wykluwające się ze skorupki. Będą kolorową ozdobą stołu i pozostanie tylko żałować, że tak szybko z niego znikają. Udostępnij Wielkanocne pisklęta – składniki 6 jajek 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy 1 szczypta kurkumy sól, pieprz do smaku 1 czarna oliwka 1 plasterek marchewki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Jajk... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...