Przepis na : obiad
Pieczone udka z kurczaka – wersja najprostsza do zrobienia, wystarczy jedynie posypać udka z kurczaka solą, pieprzem oraz czerwoną papryką, wstawić na godzinę do piekarnika i soczyste mięso do obiadu jest już gotowe. Pieczone udka kurczaka są miękkie, mięso ładnie odchodzi od kości, skórka jest zrumieniona i chrupiąca – prawie jak u Cioci Basi, choć w tym przypadku prawie robi jednak różnicę – Ciocia robi najlepsze. Składniki na pieczone udka z kurczaka 4 udka kurczaka 1 łyżeczka czerwone... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...