Papryka w oleju

Papryka w oleju

Papryka w oleju

Papryka w oleju to nasza tegoroczna propozycja na paprykę na zimę. Upieczona papryka, przełożona natką pietruszki, czosnkiem i ostrą papryczką, a następnie zalana olejem będzie dobrym uzupełnieniem kanapek z serem i wędliną lub świetnym dodatkiem warzywnym do obiadu. Przepis na pieczoną paprykę w oleju jest bardzo porosty, polecamy więc go każdemu, kto lubi robić przetwory na zimę. Składniki na paprykę w oleju 1 kg czerwonej papryki 1 szklanka oleju 4 ząbki czosnku 8 ziarenek kolorowego pieprzu 1 mała papryc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu niecodziennikpary

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.