Kokosowo-migdałowa zupa czekoladowa

Kokosowo-migdałowa zupa czekoladowa

Kokosowo-migdałowa zupa czekoladowa

Przepis na : deser

Czy czekoladę można zjeść na obiad? Okazuje się, że jak najbardziej. U nas pojawiła się w postaci dwukolorowej zupy przygotowanej z mlecznej i białej czekolady. Żeby nadać jej dodatkowego kokosowego i migdałowego smaku, troszkę się przy jej robieniu pobawiliśmy. Zabawa przeniosła się na talerz, gdzie chcieliśmy uzyskać miłe dla oka wzorki, co widać – udało się. Składniki 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady białej 100 ml śmietanki kremówki 60 g wiórek kokosowych 60 g płatków migdałowych 1 litr mleka (ads... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu niecodziennikpary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.