Biszkopt

Biszkopt

Biszkopt

Przepis na : deser

Podstawą wielu udanych przekładanych ciast jest upieczenie odpowiedniego biszkoptu . My wypróbowaliśmy wiele przepisów, a spośród nich z tego korzystamy najczęściej. Aby biszkopt się udał, należy przede wszystkim dobrze ubić białka, a na koniec ostrożnie i bardzo delikatnie wmieszać mąki, najlepiej drewnianą lub silikonową łyżką. Po upieczeniu należy pozostawić go w zamkniętym piekarniku, aby nie opadał. Stosując się do tych zasad, mamy pewność, że biszkopt zawsze wyjdzie puszysty i lekki. Składniki na biszkopt... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu niecodziennikpary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję