Papryka w kapturkach faszerowana grzybami leśnymi i kaszą jaglaną.

Papryka w kapturkach faszerowana grzybami leśnymi i kaszą jaglaną.

Papryka w kapturkach faszerowana grzybami leśnymi i kaszą jaglaną.

Przepis na : obiad

Chyba nikogo nie muszę przekonywać...to piękny, smaczny i kolorowy obiad pachnący jesienią. Składniki: 4 kolorowe papryki, 100 g kaszy jaglanej, około 200 g grzybów (prawdziwki, podgrzybki, kurki), 1 duża cebula, 1 ząbek czosnku, 8 łyżeczek startego żółtego sera, sól, pieprz, słodka i ostra papryka w proszku, masło do smażenia (opcjonalnie olej) Sposób przygotowania: Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu, osączyć. Grzyby oczyścić, opłukać i dość grubo pokroić. Cebulę i czosnek obrać i drobno posieka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nie tylko w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.