Marcepanki bez dodatku cukru i słodzików
Marcepanki bez dodatku cukru i słodzików
Marcepanki osłodzone suszonymi daktylami smakują obłędnie! 20 przepysznych kuleczek Składniki (20 sztuk): 150g mąki migdałowej, 8 suszonych daktyli bez pestek niesiarkowanych, 3/4 łyżeczki ekstraktu migdałowego. Sposób przygotowania Najpierw suszone daktyle zalej gorącą wodą (około 1cm ponad poziom daktyli) i odstaw na około 10 minut. Po tym czasie zblenduj je na gładki mus. Następnie do zblendowanych daktyli dodaj mąkę migdałową oraz ekstrakt migdałowy. Całość dokładnie wymieszaj. Na początku pojawią się gr... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Natka Pietruszki
Autor
Natka Pietruszki
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
śledź, ciasteczka, ciasteczka owsiane, kasza jaglana
Inne przepisy z Natka Pietruszki
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję