Porzeczkowa Panna cotta w pucharkach

Porzeczkowa Panna cotta w pucharkach

Porzeczkowa Panna cotta w pucharkach

  Panna cotta- słynny włoski deser, który po polsku oznacza gotowaną śmietankę. Tak też jest- śmietankę kremówkę podgrzewa się z żelatyną i dowolnymi składnikami (wanilią, mlekiem, kakao, owocami itp.), po czym chłodzi do całkowitego stężenia. Nic prostszego! Na blogu znajdziecie już dietetyczną wersję tego deseru- jogurtową Pannę cottę ( klik ). Dzisiaj nadchodzę z porzeczkową, podaną w bardzo ładny sposób- na ukos. Polecam!   Ach zapomniałabym... przypominam o trwającym konkursie. Jeszcze tylko przez 5... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nastoletnie Wypiekanie

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.