Ze złotą rosą kojarzy nam się przede wszystkim Sernik Złota Rosa . Czas to zmienić! Co powiecie na wilgotny makowiec na kruchym spodzie z lekką pianką, na której widać złociste kropelki?? To jest hit, takie makowce tylko tutaj ;). Polecam! Składniki: (na blaszkę 35x25 cm) Ciasto kruche: 150 g zimnego masła 100 g cukru pudru 3 żółtka 280 g mąki pszennej 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia Masa makowa: 1200 g gotowej masy makowej z puszki 150 g cukru 100 g drobno posiek... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...