Makowa Panienka

9182
  • Makowa Panienka
  • Polecają przepis

    Makowa Panienka

    Ciasto o wdzięcznej nazwie Makowa Panienka. Dwa makowo-kokosowe blaty z mielonymi migdałami. Pomiędzy blatami dżem wiśniowy lub żurawinowy i niezawodny biały krem z mascarpone, białej czekolady i kremówki. Ciasto obsypane prażonymi wiórkami kokosowymi. Od jakiegoś czasu bardzo popularne i lubiane ciasto. Klasycznie robione z kremem budyniowo-maślanym. U mnie jednak w nieco lżejszej wersji. Polecam! Składniki: (na blaszkę 25x35 cm) Blaty makowo-kokosowe: 8 białek szczypta soli 150 g cukru 4 żółtka 100 g wió... Czytaj dalej na blogu Nastoletnie Wypiekanie


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Nastoletnie Wypiekanie

    Dodaj komentarz