Kasza jaglana to jedna z najstarszych i najzdrowszych kasz. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, jak cenne składniki się w niej kryją. Zawiera bardzo dużo łatwo przyswajalnego białka i wysoką zawartością witamin z grupy B, a także sporo miedzi i żelaza. Ja do kaszy jaglanej przekonałam się rok temu. Od tego czasu bardzo często gości u mnie na śniadanie i obiad. Raz na słodko, raz wytrawnie. Dzisiaj zapraszam Was na pyszną jaglankę z żurawiną i nutą wanilii. Proste i szybkie w przygotowa... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...