Galaretka arbuzowa

Galaretka arbuzowa

Galaretka arbuzowa

  Przez ostatnie dni troszkę Was zaniedbuję, co związane jest oczywiście z początkiem roku szkolnego. Wybaczcie, ale nauka jest teraz na pierwszym miejscu ;) Dzisiaj szybki i naprawdę prosty przepis na domową galaretkę o smaku arbuza. W sklepach roi się od tych owoców, więc pobudźmy wyobraźnię i zróbmy ten prosty deserek. Polecam!     Składniki: (na 3-4 porcje)   1 kg arbuza (po obraniu ok. 600 g) 1 łyżka miodu (lub więcej) 1 łyżka soku z cytryny 1,5 łyżki żelatyny 5 łyżek zimnej wody &nb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nastoletnie Wypiekanie

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.