Faworki (chrust) robiłam pierwszy raz , musiałam oprzeć się na jakimś dobrym przepisie, szukałam, szukałam i znalazłam! Chrupiące, delikatne, postępowałam , co rzadko się zdarza, dokładnie tak jak w przepisie na blogu kwestia smaku . Nie widziałam sensu odmierzania prostokątów 12 x 3 cm, takie na oko mają swój urok . W ażne, że smakują wybornie. Składniki: 400 g mąki pszenne szczypta soli 50 g masła (3 - 4 łyżki) 1 jajko 4 żółtk a 1 łyżka cukru pud ru 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietan y 1 łyżka spirytu... czytaj dalej...
Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Mam na imię Kamila. Uwielbiam oglądać blogi kulinarne, z których czerpię inspirację. Sama prowadzę bloga, gdzie zapisuję swoje codzienne zmagania z kuchnią.Gotowanie i jedzenie to moje hobby.