Ciecierzyca po bretońsku

Ciecierzyca po bretońsku

Ciecierzyca po bretońsku

Przepis na : obiad

Składniki: 2 porcje cebula ząbek czosnku ciecierzyca z puszki ( 240 g) pomidory z puszki ( 200 g) masło klarowane/łyżka oleju papryka ostra  papryka słodka kmin rzymski pieprz  sól ziele angielskie liść laurowy majeranek suszony 1. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Smażymy na oleju/maśle. Dodajemy przyprawy i mieszamy. 2. Dodajemy odsączoną ciecierzycę i pomidory,  mieszamy. 3.Gotujemy na małym ogniu, co chwilę mieszając około 15 minut. 4. Próbujemy i w razie potrzeby dodajemy więcej soli czy pie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu NA MOIM TALERZU

Warto przeczytać

Składniki E - sprawdź, co kryje się pod chemicznymi dodatkami do żywności

Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.

Czytaj dalej...

Nawyk zdrowego odżywiania

Kilka wartościowych uwag odnośnie zdrowego odżywiania. Zmniejsz ilość spożywanych posiłków, ale zwiększ ich częstotliwość.

Czytaj dalej...

Autor

Signorina Gotuje

Mam na imię Kamila. Uwielbiam oglądać blogi kulinarne, z których czerpię inspirację. Sama prowadzę bloga, gdzie zapisuję swoje codzienne zmagania z kuchnią.Gotowanie i jedzenie to moje hobby.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

obiad, mięso, suszone pomidory

Inne przepisy z NA MOIM TALERZU

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.