Kasza jęczmienna z boczniakami

Kasza jęczmienna z boczniakami

Kasza jęczmienna z boczniakami

Kasza jęczmienna to jedna z najpopularniejszych kasz w Polsce. Nic dziwnego, ponieważ zawiera zwiera błonnik, witaminę K i z grupy B, wapń, cynk, potas i żelazo. Poniżej prosty przepis na kaszę jęczmienną, która wraz z boczniakami tworzy zgodną i smaczną parę. Składniki 100 g kaszy jęczmiennej wiejskiej 250 g boczniaków 2 małe czerwone cebule 1 pęczek cienkiego szczypioru 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól Kaszę jęczmienną gotujemy według przepisu na opa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Chcemy Jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.