Ostatnio kupiłam w dobrej cenie sporą ilość papryki i żeby się nie zmarnowała postanowiłam ją zaprawić by móc zimą po nią sięgnąć. Domownikom bardzo zasmakowała. Wyszło mi 9 słoików. Składniki: 5 kg czerwonej papryki Zalewa: 4 szkl wody 1 szkl octu 10% 1 szkl cukru 1 łyżka soli pieprz ziarnisty ziele angielskie liść laurowy Przygotowanie: Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki. Do wyparzonych słoików poukładać paprykę, włożyć pieprz, ziele angielskie oraz liść laurowy. Zalewę zagotować. ... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Witam!
Jestem z natury spokojną dziewczyną, lubiącą piec różne słodkości i zbierać przepisy z zamysłem wykorzystania ich w późniejszym czasie. ;)
Pozdrawiam
Ania