Deviled eggs, czyli diabelskie jajka

Deviled eggs, czyli diabelskie jajka

Deviled eggs, czyli diabelskie jajka

Kontynuujemy temat Halloween. Chyba nic tak nie pasuje kulinarnie do strasznego stołu jak deviled eggs! Deviled eggs to nic innego jak jajka ugotowane na twardo, nadziane masą z żółtek i innych dodatków. Tutaj oczywiście pojawia się ich nieco bardziej halloweenowa odsłona 🙂 Dzięki barwnikom i kilku sztuczkom nasze jajka wyglądają jak pokryte pajęczyną! Są proste w wykonaniu, do tego ich przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil. Deviled eggs polecają się na Halloween! Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mostek w kuchni

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Naturalne barwniki spożywcze - czyli jak kolorować wypieki bez szkodliwych dodatków!

Barwienie niektórych rzeczy pomaga w wychowywaniu dzieci. Dzięki kolorom, zapamiętują one niektóre rzeczy łatwiej. Jakich barwników powinno się używać w domu?

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.