Z upę pomidorową każdy dobrze zna i swój sprawdzony przepis na pewno na nią ma. Ja pomidorową z pieczoną papryką przygotowałam, którą z grzankami podałam. Moja jest dobrze wyostrzona i dla smaku wędzoną papryką doprawiona. Bardzo kremowa przez jej miksowanie, a następnie przez sito przecieranie. Gęstość sami dobieracie, będzie taka ile wody do niej dodacie, ja jednak zupy kremowe lubię te gęściejsze, bo są dla mnie smaczniejsze. Składniki: 2 czerwone papryki ok. 350 g, 3 średnie marchewki o... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.