Wątróbka z indyka na czerwono smażona na oleju rzepakowym

Wątróbka z indyka na czerwono smażona na oleju rzepakowym

Wątróbka z indyka na czerwono smażona na oleju rzepakowym

Wątróbkę z cebulą na  oleju rzepakowym podsmażamy, następnie pieprz i sos sojowy do niej dolewamy. Całość mieszamy i tak długo podgrzewamy, aż wątróbka dobrze będzie wysmażona, ale soczysta, delikatna, w punkt – Wasza ulubiona. Solą jej nie doprawiamy tylko sosem sojowym podlewamy. Kiedy kiełki z buraka do niej dodamy to ciekawy smak uzyskamy.   Taką wątróbkę na przystawkę się podaje lub jako dodatek do głównego dania się nadaje.  Składniki: 6 wątróbek indyczych, 3 średnie cebule czerwone, 2-3... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, buraki, burak, mielone, przystawki, ciekawe przepisy, indyk

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.