Fuczki regionalne, danie łatwe, w przygotowaniu wręcz banalne . Dzięki dobrej kapuście są znakomite, podane ze śmietaną czy jogurtem naturalnym - wyśmienite. Fuczki to moje ulubione danie regionalne, jako propozycja szybkiego dania, szczególnie dla zapracowanych są genialne. Składniki na ok. 12 szt: 200 g mąki pszennej, 250 ml mleka 2%, 1 wiejskie jajko, ok. 250 g delikatnie odciśniętej kapusty kiszonej, 1 płaska łyżeczka kminku mielonego, 1 płaska łyżeczka kminku całego, 2 łyżeczki ... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.