Słońce 🌞 świeci, na polu szaleją się dzieci 👧 🧑 🏃♀️ 🏃♂️ ⚽ 🥅 , a ja 👩🍳 na grillu 🔥 dania przygotowuję 🍽️ , czasem nieźle kombinuję. Tym razem wątróbkę w czerwonej cebuli grillowałam do której świeżą kolendrę dodałam. Soli nie używałam, bo w przyprawie do warzyw i sosie sojowym ją miałam. Tuż przed podaniem jeszcze świeżej kolendry dołożyłam i słodką mieloną papryką wędzoną 🌶️ doprawiłam. Jak dla mnie to było danie ekspresowe i w smaku wyjątkowe 😍 . Składniki na 2 porcje: 200 g wątróbki z indyka, 2 cebule czerwon... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.