F uczki, które w Bieszczadach dobrze są znane, gęstsze ciasto naleśnikowe, kiszona kapusta z odpowiednimi przyprawami razem zmieszane. To danie szybko się przygotowuje, super smakuje, jest w przygotowaniu banalne, a w smaku oryginalne. Niby ciasto jak na naleśniki przygotowane, a jak placki ziemniaczane podsmażane. Ja ich smak w dzieciństwie poznałam, gdy na wakacjach w domu rodzinnym mojej mamy przebywałam. Kapusta zebrana z pola, potem ukiszona, mleko skąd? krowa została wydojona 😉, czosnek ... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.